Kim Milyoner Olmak İster 42.Bölüm Soruları ve Cevapları 8 Aralık

Kim Milyoner Olmak İster 42.Bölüm Soruları ve Cevapları 8 Aralık
Nahit Oralbi (İstanbul – Serbest Avukat)
1.Soru
Saygınlığını yitirmeden bir işin sonlandırılması anlamında kullanılan söz hanesidir?
Cevap: Yüz akı
2.Soru
Gelin ayakkabısının altında kimlerin isimleri yazılır? Seyirci jokerini Kullandı
Cevap: Bekârların

3.Soru
Devletlerin, bir konuda taviz vermeyecekleri kurallar hangi sözle ifade edilir?
Cevap: Kırmızı çizgi
4.Soru
Hangi duygu için artık İstanbul’da bir semt olduğu söylenir?
Cevap: Vefa
5.Soru
Dinlemekte olduğunuz şarkının adı nedir?
Cevap: Fabrika kızı
6.Soru
Hınzır hangi hayvandır? Yarı yarıya jokerini kullandı
Cevap: Domuz
7.Soru
Semerkant Yüzüncü Ad ve Çivisi Çıkmış Dünya kitaplarının yazarı kimdir?
Cevap: Amin Maalouf
8.Soru
Geçtiğimiz günlerde Fas’ta yapılan seçimlerde en yüksek oylu partinin adı nedir? Çift Cevap Jokerini Kullandı
Cevap: Adalet ve Kalkınma Partisi
9.Soru
12 Eylül 1980 darbesinden sonra Kenan Evren’in talimatıyla birinci lige yükseltilen futbol takımı hangisidir?
Cevap: Ankaragücü
10.Soru
Leşime anlamı savaş çığlığı olan sözcük hangisidir? Telefon Jokerini Kullandı
Cevap: Slogan Çekildi Ödül 60 Bin TL

Kim Milyoner Olmak İster 42.Bölüm Soruları ve Cevapları 8 Aralık
Sezin Kızıkok (Matematik Öğretmeni - )
1.Soru
Allah analı babalı büyütsün sözü hangi durumda söylenir?
Cevap: Doğum
2.Soru
Bir suç mahallinde delil toplanırken suçlunun kimliğine dair bilgi veren en önemli ipucu hangisidir?
Cevap: Parmak izi
3.Soru
Yirmi bir yaşından küçük sporculardan oluşan takıma ne ad verilir? Seyirci Jokerini Kullandı
Cevap: Ümit milli
4.Soru
Araçlarda yakıtın bitmek üzere olduğunu gösteren uyarı ışığı genellikle hangi renktir?
Cevap: Sarı
5.Soru
Bir şirkette 1 yıl çalışmış olan bir işçinin yıllık ücretli izni kaç günden az olamaz? Telefon ve Yarı Yarıya Jokerini Kullandı
Cevap: 14 Soruyu Yanlış Bildi Ödül Bin TL

Kim Milyoner Olmak İster 42.Bölüm Soruları ve Cevapları 8 Aralık
Fuat Seven (Emekli – Makine Mühendisi)
1.Soru
Hem ağlarım hem giderim cümlesini kim söyler?
Cevap: Gelin
2.Soru
Üç vakte kadar sözü hangi fala bakarken söylenir?
Cevap: Kahve falı
3.Soru
Tarım eğitim ve benzeri alanlarda deneme amaçlı kullanılan örnek bölgeye ne ad verilir?
Cevap: Pilot bölge
4.Soru
Hangisi 21. Yüzyıla aittir?
Cevap: 2001
5.Soru
Dinlemekte olduğunuz ses hangi siyasetçinin hayatını kaybetmeden önceki son konuşmasıdır?
Cevap: Muhsin Yazıcıoğlu
6.Soru
Toplumun belirli bir kemsine çeşitli ayrıcalıklar tanıyarak onları desteklemeye ne ad verilir?
Cevap: Pozitif ayrımcılık
7.Soru
Yazdıklarının gücünü azaltacağını öne sürerek Nobel ödülünü reddeden, “Bulantı” ve “Duvar” kitaplarının yazarı kimdir?
Cevap: Jean Paul Sartre
8.Soru
Mescid-i Haram’ın yakınlarında bulunan, Hz. Muhammed’in doğduğu ev bugün ne olarak korunmaktadır? Seyirci, Yarı yarıya ve çift cevap Jokerini kullandı